مقايسه راهبردهاي رويارويي در دانش آموزان با و بدون اختلال نارسايي توجه و بيش فعالي

دسته بندي : علوم انسانی » روانشناسی و علوم تربیتی
چکیده:
اختلال نارسایی توجه/ بیش‌فعالی (ADHD) یکی از متداول‌ترین اختلال‌های دوران کودکی است که میزان مراجعه به مراکز درمانی به علت آن، از تمامی اختلال‌های دیگر بیشتر است. امروزه، این اختلال به دلایل گوناگونی مورد توجه دانشمندان و پژوهشگران قرار گرفته است. نخست آنکه این اختلال که اولین یا دومین اختلال فراوان در دوران کودکی یا نوجوانی است، برای بسیاری از دانش‌آموزان مشکلات قابل توجهی ایجاد می‌کند و بر عملکرد شناختی، اجتماعی، هیجانی و خانوادگی آنان و سپس در بزرگسالی، بر عملکرد شغلی و زناشویی آنها تأثیر می گذارد. دوم، سبب شناسی و درمان این اختلال هنوز به طور کامل مشخص نشده است. سوم، به نظر می‌رسد شناخت بهتر اختلال نارسایی توجه/ بیش‌فعالی، به شناخت بهتر بسیاری از اختلال‌های همبود با آن، همچون اختلال سلوک، اختلال نافرمانی ستیزشی و ناتوانی یادگیریکمک می‌کند.
به نظر می‌رسد که کودکان دارای نارسایی توجه/ بیش‌فعالی در رویارویی با مسایل تحصیلی، خانوادگی، عاطفی و غیره معمولا دچارمشکلات زیادی هستند. نتایج ضعیف تحصیلی همراه با پایین بودن سطح عزت نفس، طرد شدگی توسط همسالان به علت عدم ایجاد روابط موفقیت آمیزوتضاد ورزی واختلال رفتار ارتباطی نمونه‌هایی از این مشکلات هستند که نشان دهنده شکست کودک بیش فعال در حل مسایل و مشکلات زندگی می‌باشند. یکی از مهمترین مکان‌هایی که در آنجا این کودکان با مشکلات فراوان دست به گریبان هستند مدرسه می‌باشد. کم توجهی، بیش‌فعالی، بر انگیختگی، ناتوانی‌های یادگیری، مشکلات حرکتی، تضادورزی و مشکلات ارتباطی، فعالیت‌های مدرسه‌ای و تحصیلی آنها را دچار اختلال می‌کند و مهارت‌های حل مساله ضعیف این دانش‌آموزان موجبات شکست آنها را در رویارویی با مسائل عمومی و خاص زندگی فراهم می سازد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه راهبرد های رویارویی دانش آموزان با و بدون اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی بوده است.
جامعه آماری مطالعه حاضر شامل تمام دانش‌آموزان دختر و پسر با و بدون اختلال نارســایی توجه/ بیش فعالی و بهنجار دوره راهنمایی است که در سال تحصیلی ۸۵-۱۳۸۴ در شهر تهران مشغول به تحصیل بودند. نمونه پژوهش حاضر عبارت است از ۳۰ نفر دانش‌آموز دارای اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی (۱۵ دختر و۱۵ پسر شامل ۵ دانش­آموز از نوع  نارسایی توجه غالب، ۳ نفر از نوع بیش فعالی غالب و ۷ نفر از نوع مرکب دارای نارسایی توجه همراه با بیش فعالی) و ۳۰ دانش‌آموز بدون اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی (۱۵ دختر و ۱۵ پسر) که با استفاده از دو  روش نمونه‌گیری در دسترس و تصادفی از میان کل دانش‌آموزان دوره راهنمایی انتخاب و با‌هم مقایسه شدند پژوهش حاضر با هدف مقایسه راهبرد های رویارویی دانش آموزان با و بدون اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی بوده است.
یافته های بدست آمده از مقایسه تعاملی گروه ها در تحلیل واریانس دو عاملی نشان می­دهد  که بین راهبردهای رویارویی دانش آموزان با و بدون اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی تفاوتی وجود ندارد ونیز بین دانش آموزان دختر و پسر از نظر راهبردهای رویارویی تفاوتی مشاهده نشد. در نهایت اثر تعاملی جنسیت واختلال نیز در این  تحلیل معنا دارنبوده است.
واژه های کلیدی: اختلال نارسایی توجه/ بیش‌فعالی، راهبردهای رویا رویی، فشار روانی، ناتوانایی هیا یادگیری

فهرست مطالب:
چکیده
فصل اول: مقدمه پژوهش  
مقدمه  
۱-۱ بیان مساله  
۱-۲ هدف پژوهش  
۱-۳ اهمیت موضوع  پژوهش  
۱-۴ فرضیه‌ پژوهش  
۱-۵ تعریف عملیاتی  متغیرها  
فصل دوم: پیشینه پژوهش  
مقدمه  
بخش اول- اختلال نارسایی توجه / بیش‌فعالی  
بخش دوم- راهبرد های رویارویی  
رفتارهای مطلوب و رویکردهای حمایتی شامل جلب توجه
رویکردهای حمایتی برای تکمیل صحیح تکالیف مدرسه
فصل سوم: روش پژوهش  
مقدمه  
۳-۱ جامعه آماری  
۳-۲ نمونه و روش نمونه‌گیری  
۳-۳ ابزار پژوهش  
۳-۴ روش گرد آوری اطلاعات  
۳-۵ روش تجزیه و تحلیل داده‌ها  
فصل چهارم: یافته های پژوهش  
مقدمه  
۴-۱  توصیف داده ها  
۴-۲ استنباط آماری داده ها  
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری  
۵-۱ بحث و نتیجه گیری  
۵-۲ کاربردهای پژوهش  
۵-۳ محدودیت‌های پژوهش  
۵-۴ پیشنهادهای پژوهش  
منابع فارسی
منابع انگلیسی
دسته بندی: علوم انسانی » روانشناسی و علوم تربیتی

تعداد مشاهده: 3953 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 190

حجم فایل:1,379 کیلوبایت

 قیمت: 20,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • راهنمای استفاده:
    مناسب جهت استفاده دانشجویان رشته روانشناسی و علوم تربیتی

  • محتوای فایل دانلودی:
    در قالب فایل word و قابل ویرایش